Aankondiging vervanging PHP 5.6 naar PHP 7.2

Alle klanten zijn per email geïnformeerd over de volgende wijziging die wij in mei 2019 zullen doorvoeren aan de PHP versies op onze webhostingpakketten.

Op dit moment is PHP 5.6 de standaard PHP versie voor onze webhostingpakketten, per mei 2019 gaan wij dit aanpassen en PHP 7.2 de standaard PHP versie maken.

Wat is PHP?
PHP is de computertaal waarin veel websites worden geschreven, denk aan WordPress, Joomla, Magento of Drupal maar mogelijk ook uw zelf ontwikkelde website.

Wat verandert er?
Op dit moment bieden wij PHP versie 5.6 als standaardversie aan en kunt u als klant via het DirectAdmin controlepaneel uw website omzetten naar PHP versie 7.1. De ondersteuning voor PHP 5.6 is echter sinds 1 januari 2019 verlopen wat betekent dat er bijvoorbeeld geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht voor deze versie.

Om deze reden zullen wij in mei 2019 alle webhostingpakketten overzetten op PHP 7.2 en PHP 7.2 de standaardversie maken. PHP 5.6 blijft voorlopig als optie beschikbaar voor het geval uw website nog niet geschikt is voor PHP 7.2. Zorg er in dat geval wel voor dat u uw website zo spoedig mogelijk geschikt maakt, wij zullen uiteindelijk stoppen met het aanbieden van PHP 5.6.

Samengevat:
Huidig: PHP 5.6 standaard, PHP 7.1 optioneel
Per 1 mei 2019: PHP 7.2 standaard, PHP 5.6 optioneel

Wat moet u doen?
Om er zeker van te zijn dat uw website na 1 mei 2019 nog werkt kunt u op dit moment controleren of uw website werkt met PHP 7.1. U kunt dit zelf testen door via het DirectAdmin controlepaneel uw domeinnaam over te zetten naar PHP 7.1. In mei 2019 zullen wij PHP 7.2 activeren. Als uw website geschikt is voor PHP 7.1 dan zal uw website met PHP 7.2 ook goed werken. De volgende handleiding laat u stap voor stap zien hoe: https://www.myh2oservers.com/php-versie-kiezen-binnen-directadmin
Controleer na het aanpassen of uw website goed werkt (alle pagina’s en functies). Ervaart u problemen? Zet dan de PHP versie terug naar PHP 5.6 en verhelp deze problemen zodat u naar PHP 7.1 kunt overstappen.

Mocht u zelf geen kennis hebben over dit onderwerp schakel dan uw websitebeheerder in, hij/zij kan u hierbij helpen. Heeft u geen contact meer met uw websitebeheerder? Neem dan contact met ons op zodat wij u in contact kunnen brengen met onze partner voor website gerelateerde werkzaamheden.

Waarom zou ik overstappen naar PHP 7.2?
PHP 7 is ontworpen met de gedachte dat PHP veel sneller moet worden. PHP 7.2 biedt daarom grote voordelen voor de snelheid van uw website, wij zien dat websites tientallen procenten sneller zijn na de overstap van PHP 5.6 naar PHP 7. Een snellere website is fijn voor uw bezoekers en goed voor zoekmachines. WordPress adviseert al sinds december 2016 om over te stappen naar PHP 7!

Laat een reactie achter