Spamfilter verplicht bij forwarden van email naar externe domeinen

Klanten maken regelmatig gebruikt van email forwarders om email voor een emailaccount onder het eigen domein door te sturen naar bijvoorbeeld een Hotmail of Gmail account, of emailaccount bij de eigen internetprovider. Meestal wordt daarbij vergeten om de inkomende (SpamAssassin) spamfilter te configureren. Omdat de eigen provider ook spamfiltering toepast valt de hoeveelheid spam mee en wordt er verder geen actie ondernomen. Keerzijde is echter dat alle spam die bij ons binnen komt ongefilterd doorgestuurd wordt naar Hotmail / Gmail / andere provider. Deze providers denken vervolgens dat onze servers spam versturen met het risico dat onze servers op een zwarte lijst belanden, en daardoor helemaal geen email meer kan versturen.

Per direct is daarom ingesteld dat indien er gebruik gemaakt wordt van email forwarders naar externe domeinen (dus niet binnen uw eigen domeinnaam) het verplicht is om de SpamAssassin spamfilter te configureren met de volgende instellingen:

spamassassin settings

Op deze manier voorkomen wij dat email ongefilterd door wordt gestuurd en hopen wij het aantal gevallen dat onze klanten hinder ondervinden bij het versturen van email nog verder te beperken.

Indien u bij het aanmaken van een email forwarder onderstaande foutmelding krijgt, pas dan de instellingen van het SpamAssassin spamfilter aan. Indien nodig kunt u daarvoor de volgende gebruiken: https://www.myh2oservers.com/spamfilter-spamassassin-configureren

Laat een reactie achter