Hoe zet ik e-mail om van POP3 naar IMAP?

In dit artikel leggen we uit welke stappen u dient uit te voeren om uw e-mailadres om te zetten van POP3 naar IMAP.
Weet je niet wat het verschil is tussen POP3 en IMAP? Lees dan eerst Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?

1. Maak een back-up van uw e-mails
Voordat u iets aanpast, maak altijd eerst een back-up. Mocht er per abuis iets fout gaan dan zijn uw bestanden in ieder geval veilig.

2. Schakel het POP3 account uit
Vervolgens schakelt u het POP3 account uit. Veel e-mailprogramma’s hebben namelijk de mogelijkheid om een account in- of uit te schakelen.

Voor Outlook volgt u deze stappen:
1. Open de Send/Receive Groups (verzend-/ontvangstgroepen) instelling via de toetsen CTRL+ALT+S of via:
Outlook 2010, Outlook 2013 and Outlook 2016: File (Bestand)-> Options (Opties)-> Advanced (Geadvanceerd)-> button Send/Receive… (Verzenden/Ontvangen…)
2. Klik op de Edit (Bewerken) knop.
3. Klik in het linkerscherm op het account dat u wilt uitschakelen.
4. Vink in het rechterscherm de bovenste optie “Het geselecteerde account opnemen in deze groep” uit.
5. Klik op OK totdat alle schermen zijn gesloten.

Voor overige emailprogramma’s hangen de te nemen stappen af van het programma. Raadpleeg indien nodig de handleiding van uw programma.

3. Stel het nieuwe e-mailadres in via IMAP
We gaan het e-mailadres nu nogmaals toevoegen aan uw emailprogramma, tijdens het toevoegen kiest u nu voor het protocol IMAP.
Voor hulp bij het instellen van het account kunt u terecht op de volgende pagina: https://www.myh2oservers.com/email-instellen

4. Maak de mappen na en zet de e-mail over
Nadat u het e-mailadres nogmaals heeft toegevoegd is het zaak de bestaande mappenstructuur na te maken in het nieuwe e-mailadres. Vervolgens moet u per folder de e-mailberichten verslepen (van het POP3 e-mailadres, naar het IMAP e-mailadres).

In feite upload u de berichten naar onze mailserver. Dit proces kan afhankelijk van uw uploadsnelheid en de grootte (bijlagen) van de berichten enige tijd duren.
Tip: probeer niet meer dan 200 berichten per keer te slepen. Sommige e-mailprogramma’s kunnen anders vastlopen.

5. Verwijder het oude e-mailadres
Wanneer alles is overgezet – vergeet niet de map Verzonden items en Prullenmand – kunt u het POP3 e-mailadres verwijderen uit uw e-mailprogramma.

Let op: Dit artikel is enkel bedoeld als hulpmiddel, wij geven hierop geen ondersteuning.