Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?

Wij bieden verschillende varianten emailaccounts aan. IMAP en POP zijn beschikbaar binnen alle webhostingpakketten en kosten niets extra, u betaalt alleen voor de opslagruimte die de emailaccounts mogelijk in beslag nemen.

IMAP
IMAP is geschikt wanneer u uw emailaccounts wilt uitlezen op meerdere apparaten (computers, laptops, telefoons), hierbij staat de email in uw webhostingpakket opgeslagen en neemt daar opslagruimte in beslag. Voordeel van IMAP is dat alle emails op alle apparaten beschikbaar zijn en de status van een email (beantwoord, geforward, verwijderd) op alle apparaten gesynchroniseerd wordt. IMAP is dus erg geschikt als u via meerdere apparaten uw email gebruikt. Wanneer u gebruik maakt van IMAP kan het noodzakelijk zijn om uw webhostingpakket te vergroten wanneer de emailaccounts groeien (veel emails met grote bijlages) en u liever geen email verwijderd om ruimte vrij te maken.

POP
Bij POP wordt email uit het pakket gedownload naar het apparaat waarop u de email binnen haalt, de email kan dan niet meer opgehaald worden op een ander apparaat, de email staat immers niet in het webhostingpakket maar op de andere computer/laptop/telefoon. POP neemt ook geen opslagruimte in uw pakket in beslag maar alleen op het apparaat waar u de email heeft binnen gehaald.

Beide varianten ondersteunen geen (gesynchroniseerde) contacten en agenda. Wilt u de voordelen van IMAP maar inclusief gesynchroniseerde agenda en contacten of nemen uw IMAP accounts zoveel ruimte in dat de kosten voor het webhostingpakket te hoog worden? Kijk dan eens naar ons Exchange online product, met 50 GB opslagruimte per emailaccount.