Meest gestelde vragen

Ik ontvang wel e-mail maar kan geen e-mail versturen!?

Controleert u de volgende instellingen in uw emailclient:

 • De uitgaande SMTP server is mail.uwdomein.nl, waarbij uwdomein.nl uw eigen domeinnaam is. Bijvoorbeeld: mail.myh2oservers.com.
 • De uitgaande SMTP poort is poort 587 (poort 25 wordt door de meeste Nederlandse internet providers geblokkeerd).
 • SMTP authenticatie dient ingeschakeld te staan met dezelfde gegevens als inkomende email.
 • SSL dient zowel bij inkomende als uitgaande email uitgeschakeld te zijn.

Ik kan zowel geen e-mail versturen als e-mail ontvangen!?

Controleer allereerst of het e-mailaccount bestaat in uw webhostingpakket. Gebruikt u het e-mailaccount al op een ander apparaat of heeft u het e-mailaccount kort geleden nog gebruikt dan bestaat het e-mailaccount (waarschijnlijk) al.

Controleer daarna of uw webhostingpakket niet vol zit. Zodra uw webhostingpakket voor meer dan 90% gevuld is ontvangt u eenmaal een waarschuwing. Zodra het gebruik op 110% van uw pakket zit kunnen er geen bestanden (website, e-mail) meer weggeschreven worden en kunt u problemen met het lezen, ontvangen en/of verzenden van e-mail gaan ervaren. Log daarom in op uw DirectAdmin account en controleer aan de rechterzijde uw gebruik. Ziet u een rode balk? Dan zit u boven de 90% gebruik. Maak in dat geval ruimte vrij in uw webhostingpakket door bijvoorbeeld e-mails met grote bijlages te verwijderen of uw website op te ruimen (maak een backup voordat u begint!). Is er nog voldoende ruimte vrij in uw pakket? Lees dan verder.

Op de volgende pagina (onderaan) hebben wij voor de meest gebruikte e-mailprogramma’s handleidingen gepubliceerd welke u stap voor stap aangeven met welke instellingen u het e-mailaccount correct kunt instellen: https://www.myh2oservers.com/email-instellen. Volgt u eerst de handleiding (lees goed de begeleidende teksten) om na te gaan of alle instellingen correct zijn. Mocht het daarna nog niet werken? Lees dan verder.

Indien u te vaak foutief op uw e-mailaccount inlogt of tijdens het instellen verkeerde instellingen gebruikt, maar ook indien een ander e-mailaccount op een ander apparaat achter dezelfde internetverbinding problemen heeft, dan kan het zijn dat uw internetverbinding door onze server geblokkeerd wordt. Immers kan onze server geen onderscheid maken of u een inbreker bent of niet. Controleer daarom of u uw eigen website (indien deze bij ons gehost wordt) nog kunt bereiken. Bezoek daarom uw website. Ziet u een melding dat u geblokkeerd bent? Volg dan het proces om uzelf te deblokkeren. Is het deblokkeren gelukt? Controleer dan of uw e-mailaccount goed werkt. Werkt uw e-mailaccount nog niet? Lees dan verder.

Controleer de volgende instellingen:

 • Uw gebruikersnaam is het volledige e-mailadres.
 • Uw wachtwoord is het wachtwoord dat hoort bij het e-mailadres (niet uw DirectAdmin wachtwoord!).
 • U gebruikt het juiste wachtwoord. Bent u uw wachtwoord vergeten of werkt het wachtwoord niet ondanks dat u denkt het juiste wachtwoord te gebruiken, reset dan uw wachtwoord via DirectAdmin. Zie handleiding: Wachtwoord emailadres wijzigen
 • De inkomende POP3 of IMAP server is mail.uwdomein.nl, waarbij uwdomein.nl uw eigen domeinnaam is. Bijvoorbeeld: mail.myh2oservers.com.
 • De uitgaande SMTP server is mail.uwdomein.nl, waarbij uwdomein.nl uw eigen domeinnaam is. Bijvoorbeeld: mail.myh2oservers.com.
 • De uitgaande SMTP poort is poort 587 (poort 25 wordt door de meeste Nederlandse internet providers geblokkeerd).
 • SMTP authenticatie dient ingeschakeld te staan met dezelfde gegevens als inkomende e-mail.
 • SSL dient zowel bij inkomende als uitgaande e-mail uitgeschakeld te zijn.

Neem contact op

Neemt u contact op in verband met een probleem? Stuur dan zoveel mogelijk informatie mee zodat wij u zo snel en goed mogelijk kunnen helpen. Denk aan foutmeldingen, wat u precies ervaart of ziet, of dit te maken heeft met uw website of e-mail en wat u reeds zelf heeft geprobeerd om het probleem op te lossen. Neem in geval van problemen met e-mail eerst de informatie in bovenstaande meest gestelde vragen door, deze lossen in 99% van de gevallen het probleem op.

In verband met werk op locatie kan het voorkomen dat ons telefoonnummer op kantoor niet wordt opgenomen. Wij reageren over het algemeen binnen 15 minuten op email, stuurt u ons daarom, indien de telefoon niet wordt opgenomen, gerust een email of vul onderstaand contactformulier in. Het 24×7 storingsnummer is verkrijgbaar voor klanten met een virtuele server.

Bedrijfsgegevens:

myH2Oservers B.V.
Westblaak 100
3012KM Rotterdam

KVK: 71318399
BTW nummer: NL858667484B01

Contactgegevens:

Telefoon: 0299-714026
Email: support@myH2Oservers.com
Website: https://www.myH2Oservers.com