Administratief

Welke inloggegevens moet ik gebruiken?

Wij maken onderscheid in de volgende inloggegevens:

myH2Oservers
 • Klantenpaneel: zie de email met onderwerp "Welkom bij myH2Oservers".

Webhostingpakket
 • DirectAdmin controle paneel: zie de email met onderwerp "Gegevens webhostingpakket bij myH2Oservers".
 • phpMyAdmin: om in te loggen op phpMyAdmin gebruikt u de gebruikersnaam en wachtwoord van de betreffende database, dus niet uw DirectAdmin inloggegevens.

Email / Webmail                             Voorbeeld emailadres: john@doe.nl
 • De gebruikersnaam van uw emailaccount is uw volledige emailadres (in dit voorbeeld: john@doe.nl).
  • Uitzondering: wanneer uw DirectAdmin gebruikersnaam hetzelfde is als het gedeelte voor het apenstaartje in uw emailadres, in dit voorbeeld john, dan is uw gebruikersnaam gelijk aan de gebruikersnaam van uw DirectAdmin account.
 • Het wachtwoord van uw emailaccount is het wachtwoord dat u voor uw emailaccount heeft ingesteld.
  • Uitzondering: wanneer uw DirectAdmin gebruikersnaam hetzelfde is als het gedeelte voor het apenstaartje in uw emailadres, in dit voorbeeld john, dan is uw wachtwoord gelijk aan het wachtwoord van uw DirectAdmin account.

Welke diensten neem ik op dit moment bij jullie af?

Via ons klantenpaneel kunt u bekijken welke diensten u op dit moment bij ons afneemt.

Hoe kan ik een domeinnaam opzeggen?

Klanten met toegang tot ons DomeinRegistratieSysteem (DRS) kunnen hun domeinnaam opzeggen door "automatisch verlengen" op "nee" te zetten (bij .nl domeinnamen heet deze functie "domeinnaam opzeggen"). Klanten zonder DRS account kunnen hun domeinnaam opzeggen door een email aan de helpdesk te sturen.

Mijn contactgegevens zijn gewijzigd, hoe geef ik dit door?

Via ons klantenpaneel kunt u uw contactgegevens wijzigen. Na controle voeren wij de gewijzigde gegevens door. U kunt ons ook een email sturen met de gewijzigd gegevens.

E-mail

Hoe maak ik een emailaccount aan?

Op http://www.myh2oservers.com/handleidingen hebben wij handleidingen voor de meeste gebruikte functies binnen DirectAdmin. Volg de handleiding "E-mailadressen aanmaken in DirectAdmin" en lees goed de uitleg bij iedere stap.

Hoe configureer ik mijn nieuwe emailaccount in emailprogramma X, Y of Z?

Op http://www.myh2oservers.com/handleidingen hebben wij handleidingen voor de meeste email programma's gepubliceerd. Volg de handleiding voor uw eigen email programma en lees goed de uitleg bij iedere stap.

Ik ontvang wel email maar kan geen email versturen!?

Controleert u de volgende instellingen in uw emailclient:
 • De uitgaande SMTP server is mail.uwdomein.nl, waarbij uwdomein.nl uw eigen domeinnaam is. Bijvoorbeeld: mail.myh2oservers.com.
 • De uitgaande SMTP poort is poort 587 (poort 25 wordt door de meeste Nederlandse internet providers geblokkeerd).
 • SMTP authenticatie dient ingeschakeld te staan met dezelfde gegevens als inkomende email.
 • SSL dient zowel bij inkomende als uitgaande email uitgeschakeld te zijn.

Ik kan zowel geen email versturen als email ontvangen!?

Controleer allereerst of het emailaccount bestaat in uw webhostingpakket. Gebruikt u het emailaccount al op een ander apparaat of heeft u het emailaccount kort geleden nog gebruikt dan bestaat het emailaccount (waarschijnlijk) al. Op de volgende pagina (onderaan) hebben wij voor de meest gebruikte emailprogramma's handleidingen gepubliceerd welke u stap voor stap aangeven met welke instellingen u het emailaccount correct kunt instellen: http://www.myh2oservers.com/email-instellen. Volgt u eerst de handleiding (lees goed de begeleidende teksten) om na te gaan of alle instellingen correct zijn. Mocht het daarna nog niet werken controleer dan onderstaande punten.Controleer de volgende instellingen:
 • Uw gebruikersnaam is het volledige emailadres.
 • Uw wachtwoord is het wachtwoord dat hoort bij het emailadres (niet uw DirectAdmin wachtwoord!).
 • U gebruikt het juiste wachtwoord. Bent u uw wachtwoord vergeten of werkt het wachtwoord niet ondanks dat u denkt het juiste wachtwoord te gebruiken, reset dan uw wachtwoord via DirectAdmin. Zie handleiding: Wachtwoord emailadres wijzigen
 • De inkomende POP3 of IMAP server is mail.uwdomein.nl, waarbij uwdomein.nl uw eigen domeinnaam is. Bijvoorbeeld: mail.myh2oservers.com.
 • De uitgaande SMTP server is mail.uwdomein.nl, waarbij uwdomein.nl uw eigen domeinnaam is. Bijvoorbeeld: mail.myh2oservers.com.
 • De uitgaande SMTP poort is poort 587 (poort 25 wordt door de meeste Nederlandse internet providers geblokkeerd).
 • SMTP authenticatie dient ingeschakeld te staan met dezelfde gegevens als inkomende email.
 • SSL dient zowel bij inkomende als uitgaande email uitgeschakeld te zijn.

Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?

Wij bieden verschillende varianten emailaccounts aan. IMAP en POP zijn beschikbaar binnen alle webhostingpakketten en kosten niets extra, u betaald alleen voor de opslagruimte die de emailaccounts mogelijk in beslag nemen. IMAP is geschikt wanneer u uw emailaccounts wilt uitlezen op meerdere apparaten (computers, laptops, telefoons), hierbij staat de email in uw webhostingpakket opgeslagen en neemt daar opslagruimte in beslag. Voordeel van IMAP is dat alle emails op alle apparaten beschikbaar zijn en de status van een email (beantwoord, geforward, verwijderd) op alle apparaten gesynchroniseerd wordt. IMAP is dus erg geschikt als u via meerdere apparaten uw email gebruikt. Wanneer u gebruik maakt van IMAP kan het noodzakelijk zijn om uw webhostingpakket te vergroten wanneer de emailaccounts groeien (veel emails met grote bijlages) en u liever geen email verwijderd om ruimte vrij te maken.

Bij POP wordt email uit het pakket gedownload naar het apparaat waarop u de email binnen haalt, de email kan dan niet meer opgehaald worden op een ander apparaat, de email staat immers niet in het webhostingpakket maar op de andere computer/laptop/telefoon. POP neemt ook geen opslagruimte in uw pakket in beslag maar alleen op het apparaat waar u de email heeft binnen gehaald.

Beide varianten ondersteunen geen (gesynchroniseerde) contacten en agenda. Wilt u de voordelen van IMAP maar inclusief gesynchroniseerde agenda en contacten of nemen uw IMAP accounts zoveel ruimte in dat de kosten voor het webhostingpakket te hoog worden? Kijk dan eens naar ons Exchange online product, met 50 GB opslagruimte per emailaccount.

Website

Domeinnamen en Wordpress Multi-site

Wanneer u Wordpress als multi-site heeft geinstalleerd op het hoofddomein, kunt u de extra (child) domeinnamen werkend krijgen door deze als domain pointer onder het hoofddomein te hangen. U kunt de volgende handleiding volgen om een domain pointer toe te voegen: Een Domain Pointer aanmaken in DirectAdmin.Om te testen of uw WordPress multi-site werkt, surft u naar de site die u heeft toegevoegd aan uw multi-site.

Hoe kan ik mijn domeinnaam redirecten naar een andere website?

Wanneer u een domeinnaam in uw account dezelfde website wilt laten tonen als een andere domeinnaam in uw account dan kunt u de domeinnaam die u wilt doorverwijzen als Domain Pointer toevoegen onder de domeinnaam waar de website onder draait. Onder Domain Pointers kunt u echter geen emailadressen aanmaken. Wilt u wel emailen met de domeinnaam die u doorverwijst of draait de domeinnaam waar u heen wilt doorverwijzen niet in uw account dan kunt u kiezen voor URL redirect, hiermee wordt de bezoeker doorgestuurd naar de andere website.

Handleidingen voor het aanmaken van Domain Pointers en URL Redirects vindt u hier: Een Domain Pointer aanmaken in DirectAdmin en URL redirects beheren in DirectAdmin

Ik ben mijn FTP, DirectAdmin of email inloggegevens kwijt!

Wanneer u uw inloggegevens kwijt bent kunt u deze als volgt opnieuw instellen:

FTP:
Uw FTP inloggegevens zijn gelijk aan de inloggegevens van uw DirectAdmin account. DirectAdmin gegevens kwijt? Zie kopje DirectAdmin.

DirectAdmin:
Ga met uw webbrowser naar de DirectAdmin login pagina. Deze kunt u bereiken via http://www.uwdomein.nl:2222 waarbij "uwdomein.nl" uw eigen domeinnaam is. Klik onder de invulvelden op "Forgot your Password?" en volg de instructies.

Emailaccount:
Zie daarvoor onze handleiding Wachtwoord emailadres wijzigen in DirectAdmin

Met welke gegevens kan ik mijn website uploaden?

Om uw website te uploaden gebruikt u de FTP inloggegevens welke staan vermeld in de email die u heeft ontvangen bij de oplevering van het webhostingpakket. Over het algemeen zijn de gebruikersnaam en wachtwoord gelijk aan dat van uw DirectAdmin account.