Ik kan zowel geen email versturen als email ontvangen!?

Controleer allereerst of het e-mailaccount bestaat in uw webhostingpakket. Gebruikt u het e-mailaccount al op een ander apparaat of heeft u het e-mailaccount kort geleden nog gebruikt dan bestaat het e-mailaccount (waarschijnlijk) al.

Controleer daarna of uw webhostingpakket niet vol zit. Zodra uw webhostingpakket voor meer dan 90% gevuld is ontvangt u eenmaal een waarschuwing. Zodra het gebruik op 110% van uw pakket zit kunnen er geen bestanden (website, e-mail) meer weggeschreven worden en kunt u problemen met het lezen, ontvangen en/of verzenden van e-mail gaan ervaren. Log daarom in op uw DirectAdmin account en controleer aan de rechterzijde uw gebruik. Ziet u een rode balk? Dan zit u boven de 90% gebruik. Maak in dat geval ruimte vrij in uw webhostingpakket door bijvoorbeeld e-mails met grote bijlages te verwijderen of uw website op te ruimen (maak een backup voordat u begint). Is er nog voldoende ruimte vrij in uw pakket? Controleer dan de instellingen van uw e-mailaccount.

Op de volgende pagina (onderaan) hebben wij voor de meest gebruikte e-mailprogramma’s handleidingen gepubliceerd welke u stap voor stap aangeven met welke instellingen u het emailaccount correct kunt instellen: http://www.myh2oservers.com/email-instellen. Volgt u eerst de handleiding (lees goed de begeleidende teksten) om na te gaan of alle instellingen correct zijn. Mocht het daarna nog niet werken controleer dan onderstaande punten.

Controleer de volgende instellingen:

• Uw gebruikersnaam is het volledige emailadres.
  • Uw wachtwoord is het wachtwoord dat hoort bij het emailadres (niet uw DirectAdmin wachtwoord!).
  • U gebruikt het juiste wachtwoord. Bent u uw wachtwoord vergeten of werkt het wachtwoord niet ondanks dat u denkt het juiste wachtwoord te gebruiken, reset dan uw wachtwoord via DirectAdmin. Zie handleiding: Wachtwoord emailadres wijzigen
  • De inkomende POP3 of IMAP server is mail.uwdomein.nl, waarbij uwdomein.nl uw eigen domeinnaam is. Bijvoorbeeld: mail.myh2oservers.com.
  • De uitgaande SMTP server is mail.uwdomein.nl, waarbij uwdomein.nl uw eigen domeinnaam is. Bijvoorbeeld: mail.myh2oservers.com.
  • De uitgaande SMTP poort is poort 587 (poort 25 wordt door de meeste Nederlandse internet providers geblokkeerd).
  • SMTP authenticatie dient ingeschakeld te staan met dezelfde gegevens als inkomende email.
  • SSL dient zowel bij inkomende als uitgaande email uitgeschakeld te zijn.